9 Kasım 2009 Pazartesi

Doğum Günü Kurabiyeleri Tanımsız

MALZEMELER
2 yemek kaşığı jöle
4 yemek kaşığı su
2 bardak nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı ucu yeşil gıda boyası
1 çay kaşığı ucu sarı gıda boyası

Bisküvi İçin;
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 bardak pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
4 bardak un
HAZIRLANIŞI
Jöleyi 4 yemek kaşığı suda eritin. Nişasta, limon suyu, pudra şekeri yağla birlikte sert bir hamur yapın. Naylon torba içinde buzdolabına koyun. Bir gece bekletin. Ertesi gün hamurdan parçalar kopartın. İstediğiniz renkteki boyayı içine katarak, hamuru renklendirin.
Margarini şekerle karıştırın. Yumurta sarısını ilave edin. Unu ekleyip, hamur yapın. 1 saat bekletin. Hamurdan ufak parçalar kopartın. Tezgahın üzerinde, elinizle açın. Kalıplarla şekillendirinYağlı kağıt üzerine dizin175 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca renkli hamurlarla üzerlerini süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder